GALLERI 69

Galleri 69 er et kunstnerdrevet visningssted på Nedre Grünerløkka som har vist en sterk overlevelsesvilje og slitestyrke siden 2004. Virksomheten fra 2004 til 2018 er dokumentert i en egen publikasjon. Galleriet viser viktige kunstnerskap i en mangfoldig kunstscene og presenterer det som ikke alltid er synlig i andre gallerier og museers interessesfærer, både ferske og etablerte kunstnerskap.

De siste årene har Galleri 69 hatt en tydelig vending mot det lokale og skapt en interesse for hvordan kunst og kunstnere bidrar til og belyser byutvikling og sosiale fenomener. Galleri 69 ønsker å tilby gode og inspirerende faglige møter på tvers av ulike kunstuttrykk og tradisjoner til kunstnere i alle aldre.

Galleriet er drevet siden 2004 med Cathrine Constanse Gjelsnes som galleriansvarlig og kurator.

«Undersøkelser av det felles eide»
Katharina Barbosa Blad, Yamile Calderon & Edward Cunniffe, Shwan Dler Qaradaki,
Hjørdis Kurås, Andrea Lange, Beate Petersen & Dimitri Lurie, Lars Sandås, Ulla Schildt, Kjetil Skøien, Johanna Zwaig, Marit Ødegaard & Hedi Zandiyeh.

Velkommen til utstillingsåpning fredag 21. januar kl. 19:00. Performance kl. 20:00

Utstillingen er også åpen 22., 23., 27., 28., 29., 30. januar og
3., 4., 5., 6., 10., 11., 12., 13. februar kl. 13:00 – 17:00.
Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn, Toftes gate 69

Lars Sandås ”In ruins” (detalj)

Vår tids endrede politiske og sosiale strukturer preger den Oslo-baserte samarbeidsplattformen
Louises gate 4C. De fjorten kunstnerne bak utstillingen «Undersøkelser av det felles eide» drives av en vilje til å utforske vår tids globale fellesskap med et empatisk blikk, der menneskeverd og menneskerettigheter står sentralt. Det er likevel store forskjeller i kunstnernes metoder, som speiler deres sammensatte bakgrunner og multikulturelle erfaringer fra Colombia, Norge, Finland, Iran og irakisk Kurdistan. I flere verk tematiseres en verden som også før covid-19 var preget av økende kontroll og humanitære kriser.
– Kari J. Brandtzæg

Utstillingen på Galleri 69 er en nedskalert versjon av utstillingen «Undersøkelser av det felles eide» som ble vist på Spriten Kunsthall i Skien våren 2021.

Performance ved Johanna Zwaig på utstillingens første dag kl. 20:00 og siste dag kl. 16:00.

Vi følger selvfølgelig til enhver tid alle smittevernsregler <3 – lig velkommen!