GALLERI 69

Galleri 69 er et kunstnerdrevet visningssted på Nedre Grünerløkka som har vist en sterk overlevelsesvilje og slitestyrke siden 2004. Virksomheten fra 2004 til 2018 er dokumentert i en egen publikasjon. Galleriet viser viktige kunstnerskap i en mangfoldig kunstscene og presenterer det som ikke alltid er synlig i andre gallerier og museers interessesfærer, både ferske og etablerte kunstnerskap.

De siste årene har Galleri 69 hatt en tydelig vending mot det lokale og skapt en interesse for hvordan kunst og kunstnere bidrar til og belyser byutvikling og sosiale fenomener. Galleri 69 ønsker å tilby gode og inspirerende faglige møter på tvers av ulike kunstuttrykk og tradisjoner til kunstnere i alle aldre.

Galleriet er drevet siden 2004 med Cathrine Constanse Gjelsnes som galleriansvarlig og kurator.
Kontakt Cathrine Constanse Gjelsnes.

Oslofjord Ecologies
Åpning av lanseringsarrangement og utstilling 29.04 kl. 19:00

Utstillingen er også åpen 30. april, 1. mai, 5.mai, 6. mai, 7. mai og 8. mai kl. 13:00-17:00.
Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn, Toftes gate 69.

Oslofjord Ecologies startet i 2016 som et tverrfaglig prosjekt med kunstnerisk forskning som kjerne. Siden er det produsert to utstillinger (Galleri RAM. Oslo 2017) og som hovedutstilling i Hybrid Labs Symposium ved Aalto universitetet i Espoo, Finland i 2018). Boka Oslofjord Ecologies. Artistic Research on Environmental and Social Sustainability kom i 2020. Den har introduksjon av Kristin Bergaust, leder av prosjektet og redaktør for boka. Den inneholder ti tekster som er publisert som kunstneriske forskningsbidrag i det internasjonale tidsskriftet Acoustic Space. Boka omfatter også kunstneriske arbeider og aktiviteter samlet i en egen seksjon. Prosjektet ble presentert på Ars Electronica 2020 og konferansen EcoData, Riga 2020 samt i andre digitale internasjonale sammenhenger. Situasjonen i 2020 gjorde at boka ikke fikk et lokalt lanseringsarrangement. Mye tyder på at situasjonen for livet i Oslofjorden er forverret siden 2016.

Bidrag fra Siri Austeen, Kristin Bergaust, Cathrine Constanse Gjelsnes

Tona Gulpinar, Anneke von der Fehr,Alexis Parra Pucho

Sabine Popp, Elin T. Sørensen, Cecilie Sachs Olsen, Mads Pålsrud

Eli Rinde, Gunhild Vatn, Nina Vestby

Neue Kafé Barbara v/Gunnhild Bakke

Vi presenterer boka: en gratis nedlastbar pdf. i tillegg til en fysisk bok. Utstillingen viser et utvalg arbeider av bidragsytere til prosjektet. Oslofjord Ecologies vil ta nye former og bidra til fjordens økosystemer fremover.

På åpningen kl 19.15 vil marinbiolog PhD Eli Rinde (NIVA) gi oss et oppdatert bilde av situasjonen i Oslofjorden nå.

Dekan KHiO og forfatter i boka: Boel Christensen-Scheel: Kunstneriske øko-strategier

1.mai: Vi er torsken. Broderiworkshop v Nina Vestby

❤️ lig velkommen!