GALLERI 69

Galleri 69 er et kunstnerdrevet visningssted på Nedre Grünerløkka som har vist en sterk overlevelsesvilje og slitestyrke siden 2004. Virksomheten fra 2004 til 2018 er dokumentert i en egen publikasjon. Galleriet viser viktige kunstnerskap i en mangfoldig kunstscene og presenterer det som ikke alltid er synlig i andre gallerier og museers interessesfærer, både ferske og etablerte kunstnerskap.

De siste årene har Galleri 69 hatt en tydelig vending mot det lokale og skapt en interesse for hvordan kunst og kunstnere bidrar til og belyser byutvikling og sosiale fenomener. Galleri 69 ønsker å tilby gode og inspirerende faglige møter på tvers av ulike kunstuttrykk og tradisjoner til kunstnere i alle aldre.

Galleriet er drevet siden 2004 med Cathrine Constanse Gjelsnes som galleriansvarlig og kurator.

The River Tweed & Karantene i vinduskarmen

Utstillingen er åpen: 12. – 13., 17. – 20. og 24. – 27. september kl. 12.00-16.00

Skarland og Saxegaard er to tekstilkunstnere som begge har et markant utrykk og lang fartstid. De har blitt koblet sammen av kurator. Skarland henter inspirasjon med å se ned i en elv i Skottland mens Saxegaard henter inspirasjonen ved å se ut av et vindu på Kolbotn under pandemien.

Elven Tweed, er en 160 kilometer lang elv som renner østover mellom Nord England og Skottland. Skarland har tatt vannprøver fra elven Tweed og sett på den i et mikroskop. Et utvalg fra vannprøvene stilles ut i Galler 69, i form av broderi, vev og skulptur.

Saxegaard viser tekstilarbeider og akrylskisser. Arbeider har titler hentet fra telefonsvareren til reisebyrået Supersaver: «Hvis ikke, kan du bare fortsette å vente», «Vi ber om å være tålmodig», «Vi gjør vårt beste», «Håndteringstiden er lengre en vanlig» og «Takk for at du venter».

Velkommen!