Yngvild Anette Nergaard: Midlertidig ordning

søndag 17. januar kl. 12:00 - 16:00 på Galleri 69

midlertidig ordning
Det finnes mange midlertidige ordninger, store og små, plasseringen av et bilde eller valg av yrke, alt man ikke får gjort akkurat nå men som skal realiseres når tidspunktet er mer egnet. Det skal bare være for en periode, midlertidig.
Noen av disse ordningene viser seg å bli permanente, eller også er tanken om at noe er midlertidig en konstant måte å takle følelsen av egen utilstrekkelighet.
Jeg skal lese mer, rydde mer, ha mer tid og lage kunst om viktigere ting, men ikke akkurat nå.
Så akkurat nå er det like rotete hjemme hos meg, jeg har lest like få bøker og jeg har like liten tid som alltid.

Kunsten har jeg de siste to årene laget etter som ideene har kommet en etter en, uten noen plan eller retning. Akkurat som tanker er disse arbeidene triste, morsomme, dumme, rare, private og universelle, like usammenhengende og allikevel i slekt siden de alle reflekterer det jeg har erfart og tenkt mens de ble til.

Jeg har bestemt meg for å omfavne, i stedet for å bekjempe, den evige tilstand av midlertidighet. Jeg kan gjøre viktigere ting siden.

Yngvild Anette Nergaard har en Bachelor fra Glasgow School of Art 1994 og Master fra Royal College of Art, London i 1997. Hun har deltatt en rekke ganger på Statens Høstutstilling,og har blant annet stilt ut på: RGI, Mc Lellands gallery, Glasgow, SSA, Royal Academy, Edinburgh, Galleri Semmingsen, Oslo, Drammens Museum, Trøndelag Senter for Samtidskunst, No. 9 Visningsrom for samtidskunst, Oslo og Galleri F15 i Moss. I 2005 hadde hun separatutstillingen ”Et furuhjem” i Galleri 69.
Hun er kjøp inn av Scottish Arts Counsil, Glasgow School of art, British Airways og Norsk kulturråd.