«The Extended Place» – «Urge Displacement» – VoxLAB VårFEST 2021

onsdag 25. august kl. 18:00 - 23:55 på MIR

«Urge Displacement»
Stedsspesifikk musikalsk byvandring og konsert
Kveldens forestilling utforsker stemme og rom, både direkte knyttet til scenerom og byrom, og i mer overført betydning som handlingsrom.
Oppmøte på MIR kl. 18.00. Det er korte avstander å gå og det er ingen direkte publikumsdeltakelse.
Adresse:
MIR Markveien 61
0550 Oslo
Pris:
Ordinær: kr 325,-
Student/Honnør/VoxLABmedlem: kr 225,-
Begrenset antall billetter!
Fikk du ikke billett til arrangementet? Ikke fortvil. Du kan fremdeles kjøpe billett til konserten som avslutter forestillingen på MIR kl. 19.30, (info kommer)
Kunstnerisk leder, komponist og utøver:
Ann-Helen Schjølberg
Medvirkende og medskapende:
Oda Aunan, Sacha Slengesol Balgobin, Øivind Olsen/Chaotic Morphs, Marita Vangen Bratteteig, Hilde Hannah Buvik, Øystein Elle, Sander Eriksen Nordahl, Megan Kovacs, Henrik Håland, Gudmund Bolstad Skjær og Aleksander Sjølie.
Publikumsuttalelser:
«Forestillingen ble for meg et urbant vandreteater, der byen og byens innbyggere ble en del av opplevelsen. Blandingen av absurd humor og mørke eksistensielle tekster fungerte utmerket, og oppleves befriende og nyskapende. Jeg kunne vandret rundt i dette universet i timesvis, vi trenger mer av dette!»
Marianne Jørgensen, sanger og låtskriver.
«Although the modes of presentation and types of theatre were rather different to each other, the voice was treated, almost orchestrated, like an instrument across this anthology…
… Øystein Elle as the cult-leader was exceptional and lead a kind of catharsis for the audience.
… This work transformed the spaces it was in. It altered the layout of streets. It
created a curve in time, bending the now back to what we had seen an hour prior.
Clearly, it also transformed my reality for a few moments, and isn’t that what we
love about it?
Ann-Helen cleverly asks and invites the audience to make connections and not only
ones she hands to us. »
Josh Spear, composer and performer.
«Urge Displacement» er et stedsspesifikt og delvis omsluttende musikkdramatisk verk, basert på biografisk materiale og komposisjonen «Solar Domestic» av Ann-Helen Schjølberg, laget til VoxLABs Solsnukonsert desember 2019. Forestillingen ble først satt opp under VårFEST 2020, og blir satt opp igjen med en utvidet versjon i år.
Forestillingen foregår på tre steder: En leilighet, en hemmelig kjeller og konsertstedet MIR. Materialet er gjendiktet til ulike vokale uttrykk som slampoesi, opera og monologer, og arrangementet ender med en konsert.
Forestillingen utforsker begrepet rom i scenerom, byrom, og handlingsrom. Det handler om utsikt, en balkongdør som ikke kan åpnes, og om mulige utfall og forfall. Kan alt repareres, og handler alt bare om innstilling? Og om man ikke eier leiligheten sin, eier man likevel litt av byen sin?
Stykket er produsert av Ann-Helen Schjølberg. Co-produsert av VoxLAB.
Støttet av FFUK.
*
Biografier:
Ann-Helen Schjølberg er sanger, komponist og scenekunstner med forkjærlighet for eksperimentelle vokale uttrykk og hybride scenekunstformer hvor musikk er en viktig bestanddel. Hun har blant annet skrevet og medvirket i Tinderdialogene, en serie cabaretforestillinger basert på innsamlede chatdialoger fra Tinder.
Marita Vangen Bratteteig er ein songar som bur i Lærdal på botnen av høge fjell som skygger for sola. Ho syng og skriv songar og tekst for Kabaret Makaber som slapp si debutplate på Apollon Records i 2017.
Øystein Elle er en interdisiplinær kunstner, sanger, komponist og teaterskaper. Han er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Elle fullførte sin kunstbaserte doktorgrad med prosjektet «Capto Musicae – Creating Sonic and Musical Theatre in a Contemporary Artistic Context» i 2017. Han er en klassisk utdannet kontratenor med videre spesialisering innen utvidede vokale teknikker, improvisasjon og samtidsmusikk. Hans forskning, utøvende og skapende praksis spenner over barokk, dadaisme, vestlige avantgarde- tradisjoner og interkulturelle og transdisiplinære prosjekter. Han har turnert med over 30 teater- og musikkteaterproduksjoner i Europa, Asia, USA og Sør-Amerika. I tillegg til sine kunstproduksjoner for et voksent publikum har han de siste 12 årene vært aktiv som skaper, utøver og forsker i kunstopplevelser og forestillinger for det yngste barnepublikummet. Innen dette fagområdet ga han som medredaktør ut den vitenskapelige antologien «Kunstmøter og estetiske prosesser med de yngste barna» i mai 2021.​
Oda Aunan er skuespiller med bachelor fra WAAPA Australia og master fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har nylig medvirket i Etasje 3, 7 – et samarbeid mellom deWangen produksjoner og SPKRBOX. Hun har også medvirket i Feilvare, et stedsspesifikk stykke av Liavaag/Lindberg, og vandreteatret Naboen, skapt sammen med Line Starheimsæter. Oda har de siste årene også skrevet og opptrådt med slampoesi, og er en del av SLAM!kollektivet. Hun ble Oslomester i slam 2019.
Øivind Olsen driver med eksperimentell musikk, mest kjent som Chaotic Morphs. Bygger og spiller for det meste på egenbygde synthesizere. Spiller improvisert live og har gitt ut en utgivelse som Chaotic Morphs og to utgivelser med Olsen/Friberg Duo samt noen digitale utgivelser/radiospillinger og framføringer internasjonalt. Drev konsertserien LIlleLyd på LilleKampen Kafe i Oslo for musikk av den mer odde typen mellom 2017 og 2019.
Hilde Hannah Buvik er skuespiller og dramatiker bosatt i Oslo. Hun har for tiden sin nye monologforestilling «Den blå genseren» under utvikling, hvor hun har hatt flere arbeidsvisninger på Vega scene. Hun hadde i 2019-2020 arbeidsstipend hvor hun skrev teater om det å være syk og hvordan vi ser på sykdom og lyte. Hun er også veileder i Tekstlab og mentor for MA studenter ved scenekunstutdaningen på Høyskolen i Fredrikstad.
Sacha Slengesol Balgobin er skapende skuespiller utdannet fra Westerdals Oslo Act, med erfaring fra teater, film og TV. Hun har blant annet medvirket i BAAL på Grusomhetens teater, og i kortfilmen TAPE som vant “Next Nordic Generation” under Haugesund filmfestival 2020. Hun er også aktuell med å publisere sin første scenetekst i “Antologien 2021” for Unge Viken Teater, og sin første tekst for radioteater, som har premiere i juni 2021 for Vega Scene.
Sander Eriksen Nordahl er musiker og låtskriver basert i Oslo. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole innen jazz/improvisasjon. Hovedinstrument gitar. Med-grunnlegger av bandet Billy Meier og medvirkende i bandet til blant andre Harald Lassen og Daniela Reyes.
Henrik Håland er en allsidig trommeslager fra Kristiansand og har de siste 8 årene bodd og jobbet som utøvende musiker i Oslo. Studerte på jazzlinjen ved NMH fra 2013 – 2018. Spiller fast for artister som KAMARA, Ylva, Lil Halima, Hemmelig Sekt, Lokoy m.fl. I perioden 2019 – 2021 var han turnerende medlem med det anerkjente punkbandet Sløtface, og høsten 2021 er han med som musiker under oppsettingen av West Side Story på Chateau Neuf.
https://urort.p3.no/artist/daiisy
Aleksander Sjølie på bass.
https://www.aleksandersjolie.com
*
«Urge Displacement» er en del av VoxLAB VårFEST 2021. Les mer om VoxLAB og festivalen på https://www.voxlab.no