Stein Koksvik: Akterutseilt. tegning, animasjoner, malerier, plastarbeider og installasjoner

søndag 5. desember kl. 13:00 - 17:00 på MIR

Utstillingen er åpen 4, 5, 6, 9, 10, 11, og 12 desember kl 13:00-17:00.
Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn Toftes gate 69

En slags dystopi?
Tittelen refererer til Rimbauds poesi: Han skrev alt av betydning før han fylte 21 år. Etter det levde han i skjørlevnet i de franske koloniene, og til slutt i sin hjemby Charleville der han døde i 1891, 37 år gammel.
Tittelen refererer også til et annet merkelig univers. Det er den gamle tegneserien Knoll og Tott.

Hva gjør de dysfunksjonelle tegneserie-familiene der på en eller annen Karibisk øy? De bestiller ingenting. Mennene inklusive øyas innfødte konge drikker, røyker sigarer og spiller kort dagen lang og skyr all verdens form for arbeid. Barna byr hele tiden på ondskapsfulle pek. De voksne reagerer med selvfornøyde bestialske avstraffelser som igjen fører til nye rampestreker fra barna som også gjør pek mot hverandre.

Akterutseilt referer også til sjøfolk som måtte finne hyre på neste skip eller rett og slett bare bli igjen, i en fremmed havn, etter å ha hatt det vel moro under landloven, og hva med mange av oss andre som åpenbart har blitt akterutseilte?

Den sanselige overdrivelsen, humoren og tvetydigheten mellom intensjon, handling og hva som blir uttrykt er interessant.

Utstillingen inneholder mange tegninger, en eller flere primitive animasjoner som er både med og uten lyd, malerier, plastarbeider og installasjoner.

Velkommen!