Spenstig elektrofest med EL/NeUe og Electrond

torsdag 4. november kl. 19:00 - 23:55 på MIR

̊ æ , + – , ̊ ̊!
/
I 1987 ga bandet EL ut ep-en «Et hvilested» – for mange en klassiker fra den mørke cold wave-bølgen. Så forsvant EL – for så å dukke opp igjen over 30 år etter som EL/NeUe; betydelig eldre, men særdeles vitale musikalsk, men en egenartet miks av moderne elektronika, mektig fuzzgitar (ofte spilt med bue), mørk vokal som messer korte og mystiske tekster inspirert av litteratur (gjerne på tysk) og en gammel Roland SH2000 – men fortsatt med et lite bein i 80-tallets cold wave-univers. Eller sagt på en annen måte: Som om Rammstein møter DAF for en kopp med kamillete.
34 år etter deres forrige fysiske utgivelse kom CD-en «KRANK». Musikk fra Norge kalte albumet «en kommende klassiker» og skrev at «KRANK» er «et album fylt av perler for den som vil ha musikk å lytte til. Pop for rockefoten, synth for gothfolket, noe for enhver som liker musikk med mening og innhold».
EL/NeUe består av Askild Hagen (vokal, synther, bass) og Håkon Johnson (gitarer, bass,synth, vokal). De to har jobbet sammen i en årrekke med musikk, humor og kunstprosjekter – blant annet Nytt på nytt, The Psycho Halvorsen Brothers, Mormor & de 8000 ungene og Oslo International Playback Freejazz Festival.
EL/NeUe er tilgjengelig på Spotify og de fleste strømmetjenester:
https://open.spotify.com/artist/4cs3E459O6dLU9hWtLsAkn…
Video til “Ich Bin Krank”: https://www.youtube.com/watch?v=qw5fd8jElig
Mer info: https://kampenkontor.no/
Electrond spiller musikk som har blitt beskrevet som elektroprog, avantprogtronica, bip-prog – bare for å nevne noe. Electrond er soloprosjektet til Trond Gjellum, kjent som trommeslager i det progressive rockebandene Panzerpappa og Suburban Savages. I tillegg til sin mangeårige kjærlighet til progressiv rock, har han samtidig også likt elektronisk musikk i mange former – særlig catchy og energisk avantsynthpop fra åttitallet (les: Kraftwerk, Devo, Fat Gadget) – og ville prøve å lage en fusjon av disse. Han fant ikke rom for dette i de andre bandene, og slik ble Electrond født. Resultatet? En anmelder beskrev musikken som «If Devo and 80’s King Crimson had a baby, it would sound like Electrond». Vi snakker med andre ord energisk og tilstedeværende elektronisk musikk for hjerte og hjerne.
Electrond skriver, arrangerer, spiller inn og mikser musikken. Han fremfører også musikken alene på scenen, og i en tid da elektronisk livemusikk ofte fremføres av en eller flere musikere krumbøyd over en laptop eller miksepult, velger Electrond å skape liv og røre på scenen med teatralske tricks og danse-moves, ikledd en 3M støvdress og spillende en rekke analoge og digitale dupeditter.
Siden mars 2018 har Electrond spilt en lang rekke konserter rundt om i Norge, og i september 2019 spilte han på The Zoo, en kjent rockeklubb i Athen, Hellas. Siden starten i 2019 har det kommet en knippe singler og ep-er, og den 17. september slippes debutalbumet “In A Less Socially Distanced Future”. Det er tilgjengelig på alle mulige strømmetjenester, som nedlasting – og som kassett i begrenset opplag!
DJ Brødrene Moe står for underholdningen før, mellom og etter artistene.