Skrekk og Guro – Plateslippkonsert

torsdag 13. september kl. 20:00 på MIR

Velkommen til plateslippkonsert med Skrekk & Guro!

Albumet «Folkemusikk 2.0» blir sluppet 13. september og vi gleder oss til å feire med konsert og fest på MIR!

Skrekk & Guro er et nytt norsk folkrock-band bestående av unge musikere med en fot i plantet i norsk og svensk folkemusikk og en fot i jazz, rock og improvisasjonsmusikk. Vi tolker feleslåtter på en kompromissløs måte i tillegg til å komponere egne slåtter.
Noe av materialet er hentet fra spellemannen Salve Austenå fra Tovdal i Aust-Agder, som Guro har gått i lære hos.
Guro er en av få unge utøvere i Norge som behersker dette materialet, og dette har gjort at vi har kunnet arrangere slåttene på en eksperimentell og rockete måte, samtidig som vi har beholdt særpreget og essensen i materialet.

Vi har også laget egne slåtter, som i tillegg til norsk og svensk folkemusikk er inspirert av rock, afrobeat og jazz, med tekster som noen ganger relaterer til middelalderballader, og andre ganger til mer moderne populærmusikk.
Medlemmenes tidligere erfaring innen folkemusikk har gjort at vi har øvd inn materialet som folkemusikere, dvs. uten bruk av noter, og med et fokus på at alle skal kunne melodier og viktige stiltrekk som rytmikk, intonasjon og strøkfigurer.
Målet har vært å lage vår folkemusikk som både står på skuldrene til mange dyktige spellemenn og til alle de andre inspirasjonskildene vi fire har vokst opp med, hørt mye på og fortsetter å lære av. Derav navnet Folkemusikk 2.0.

CC: 100,-/80,-
Skrekk og Guro:
Guro Kvifte Nesheim – sang og hardingfele
Åsmund Løvland Solberg – sang og gitar
Egil Kalman – bass
Knut Kvifte Nesheim – trommer