RAJ vol.2: Coffin Vomit / Håkon Eikeland / DJ Admir & Magnus

torsdag 12. desember kl. 19:00 på MIR

Raj er et arrangement på Mir hvor platesamlere, musikere og kunstnere presenterer musikk fra et vidt spekter av musikktradisjoner. Raj betyr glede og paradis på bosnisk. Alle er velkommen!

COFFIN VOMIT (SE)
Patrick Bjørsrud (1987) bor og arbeider i Oslo. Han er kunstner og musiker. Han har soloprosjekter innenfor sjangrene; Noise (Castration Whip), Ambient (Body Worship), Death Industrial (Black Beast) og Harsh Noise Wall (Coffin Vomit). I dette prosjektet eksperimenterer han med lyd, og hva musikk kan være ved bruk av software, synthesizere og gitarpedaler for å skape et ubehagelig lydbilde som betrakteren nesten må kjempe seg gjennom. Gjennom brutal og øredøvende støy vil han påtvinge publikum et falskt lydbilde som ikke eksisterer.

HÅKON EIKELAND (NO)
Håkon Vangsøy Eikeland har bakgrunn i klassisk musikk, og har en mastergrad i musikkvitenskap fra UiO, der han blant annet spesialiserte seg i dataassistert komposisjon. Han har skrevet klassisk- og samtidsmusikk for ulike besetninger, men dette blir hans første fremføring av ren elektroakustisk musikk. Han kommer til å fremføre resultatet av et prosjekt han har jobbet med de siste månedene, der han har programmert et digitalt instrument inspirert av de lydsynthemetodene til Iannis Xenakis. Lyden blir til gjennom en stokastisk prosess, – den baser seg med andre ord i stor grad på tilfeldigheter innen gitte rammer. Lydene som produseres vil være en rendyrket presentasjon av dette, der lyden lever sitt eget liv, og Håkon kun styrer de ytre rammene for musikken.

ADMIR KORJENIC (BIH/NO)
Denne bosniskfødte musikeren og lydkunstneren har arbeidet for både Østre, Ekko, Lydgalleriet og Borealisfestivalen. Han har drevet plateselskapet Maksimal og innimellom har han skrevet en bacheloroppgave om digitalisering av musikk. Det Admir liker aller best er å spille plater. Som sine mange karrierevalg er det variert – fra krautrock, wave og industriell boogie til space disco, proto-house og ambient musikk. Stikkord er lange noter og polyrytmer. Det svinger som vippestatene i USA.

MAGNUS TOMBRE BØHN (NO)
Magnus har vært et fast inventar på Oslos mange klubber og dansegulv i en årrekke. Som utdannet ballettdanser og filmfotograf sier det seg selv at Magnus har en solid forståelse for det dramatiske og teatralske og det gjenspeiles i hans mange ulike plater. Etter et lengre hiatus stiller han igjen bak spakene på Mir. I platebagen finner man solide doser disko, house og tekno og alle mulige krumspring der det kan passe seg.

**** BONUS ***
Kim Hansen presenterer en kortfilm du (nesten) garantert aldri har sett før. Han er et kjent fjes for byens mange filmnerder og har tidligere arrangert «Sci-fi og dokumentar på bar».