Päivi Laakso: Frie fabuleringer uten kontekst

søndag 23. oktober kl. 12:00 - 16:00 på Galleri 69

img_7516
Skulpturell og tegnerisk installasjon, akvarell, porselen og skulptur.

Päivi Laaksos utstilling Frie fabuleringer uten kontekst på Galleri 69 består hovedsakelig av Laaksos arbeider, men vi finner også verk av Ryzard Warsinki. Frie fabuleringer uten kontekst er en separatutstilling men også en forlengelse av utstillingen Sjelevenner på papir som var på på Galleri Blomqvist tidligere i sommer og høst. Slektskap mellom disse to kunstnere blir undersøkt videre på Galleri 69. Hun viser akvareller i samspill med Ryzard Warsinskis tegninger.

Laaksos hovedverk på Galleri 69 er en installasjon som består av tegning og skulptur. Hun viser også en rekke enkeltarbeider i porselen og plast fra ulike perioder av hennes kunstnerskap.

Päivi Laakso lanserer i disse dager sin nye roman Myggfangerne hos Cappelen Damm. I hennes nye roman finner vi betraktninger rundt kunstproduksjon som gjennspeiles i utstillingen:

» Når jeg greier å la hodet hvile, når jeg lar pensel og svart blekk leke, dukker det opp en hær av rare skapninger på papiret, med vinger føtter nebb og haler, de er en blanding av mennesker og dyr, de skriker, gurgler harker, spytter, promper, sloss, undrer, frykter, skurkler, kysser, uler og sikler. Ja svart er fult av liv.”
– Myggfangerne 2016 Cappelen Damm

Päivi Laakso er utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo, Skulpturlinjen 1996-2000. Statens håndverks og kunstindustrihøyskole (SHKS) 1990-95 med hovedfag fra Inst. for Farge.
Hun har hatt separatutstillinger blant annet ved Blomqvist Kunsthandel, Vestfold kunstmuseum, Bjørnsonsfestivalen, Steinkjerfestivalen, Finnskogutstillingen, Galleri Brandstrup, Galleri J. Aasen og Galleri Gann. Hun har utført en rekke utsmykninger og deltatt på en rekke gruppeutstillinger bla. Momentum, UKS og det kunstnerdrevede Oslogalleriet G.U.N.

Velkommen!