ØYA 2018//Klubbdagen på Mir: OH YEAH TIGER // Jackie Charles // Helgeland 8-bit Squad

tirsdag 7. august kl. 18:00 på MIR

Vi ønsker velkommen til Klubbdagen på Mir, tirsdag 7. august med
OH YEAH TIGER // Jackie Charles // Helgeland 8-bit Squad

OH YEAH TIGERs musikk kjennetegnes av tre gitarer en åpen holdning til hva musikk er og skal være, og en gjennomgående DIY-holdning. OH YEAH TIGER ser i sitt uttrykk etter måter å forene verden med sin egen oppvekst på bygda (postnr. 2150). Spille kunst-rock med kebab i magen, uten å skamme seg så jævlig. Forbigåtte hits og forvirret, hellig musikk for selvbevisste unge mennesker på 2010-tallet og i fremtiden.

Jackie Charles startet i Berlin i 2015 som kjærlighetsbarnet, bandet og alter egoet til låtskriver og sanger Kaja Bremnes. Etter en rekke konserter har bandet sakte men sikkert vokst til å bli en darling på den kontinentaleuropeiske undesgrunnsscenen. Med synth i bunn og klangete gitartwang plasserer bandet seg et sted innafor den såkalte drømmepop-sjangeren. Men Jackie Charles har blitt sammenlignet med alt fra David Bowie og The Cure til nåtidens Ariel Pink og Alvvays. Eller «eksistensialistisk-nyveiv-postpunk-papparock» som det en gang ble kommentert.
Jackie har den ene foten godt plantet i nordnorsk sjarkfiske mens den andre løper løpsk på taktoppene i Berlins skyline. De nihilistiske tekstene minner deg om hvor bra det kan være når alt går dårlig, og passer godt i den pre-apokalyptiske sommervarmen.

Tiny Tias og Slåbrock har siden 2011 produsert digital reggae/dancehall, der lyden av billige Casio-keyboards og spillmusikk fra arkademaskiner på 80-tallet møter basstung dancehall og dub fra Jamaica. Siden 2011 har de produsert låter og album reggaeartister i England, Danmark, Norge, USA og Spania I 2015 debuterte de som fullvoksne artister med tekster på egen nordnorsk, 8-bit riddims og et energisk liveshow. Siden har duoen spilt land og strand på festivaler og klubber over hele Norge, i tillegg til opptredener i England, Danmark, Polen og Finland. Til Mir tar Squaden med seg en bag full av digitale, basstunge riddims, nordnorsk lyrikk og tonnevis med big tunes!

CC: 100,-/gratis for alle med ukespass til Øyafestivalen
Dørene åpner 18, konsertstart 20:30