Øy – på Lufta!

søndag 18. april kl. 18:00 - 23:55 på MIR

Øy har gleden av å invitere til en strømmekonsert utenom det vanlige.
Søndag 18. april kl. 18.00 spiller vi på Kristoffers studio på Lufthavna Mir, og strømmer live ut i verden til en skjerm nær deg! Live på Luft(havn)a med andre ord!
Konserten har som utgangspunkt å utforske hva for noe spennende vi kan få til i strømmeformatet. Vi lover deg både musikk og en visuell reise du ikke har sett maken til!
Ta en titt på noe av det vi fant på forrige gang, da vi strømmet til festivalen Sonic Territories i Østerrike: https://youtu.be/xFAsSYCLaak
Kristoffer Lislegaard – elektronikk++
Janne Eraker – steppdans++
Støttet av Kulturrådet.
Bio:
Musikken til Øy strekker seg fra drømmende, mystisk og cinematisk, via klubbete, groovy og dansbar, til intens og støyete. Eraker og Lislegaard er opptatt av å skape musikk som gir lytteren bilder i hodet, og tilbyr en lydlig verden å drømme seg bort i.
Musikken har et konseptuelt utgangspunkt i form av å koble sammen menneskelig steppdans med elektroniske prosesser. Lyden av Erakers steppdans mikkes opp og sendes inn i elektronikken og brukes av Lislegaard til å modulere ulike elektroniske parametere, som trigger av ulike sekvenser, eller som lyd han kan prosessere videre. I et improvisert, interaktivt samspill blir hvilke prosesser steppdansen påvirker programmert live i øyeblikket i Lislegaards egenutviklede programvare. Den påvirker dermed spillingen til begge, i en toveis-kommunikasjon, der begge reagerer på det den andre tilbyr. De utøver en organisk samspillprosess der de kan fungere som et sammensatt lydlig vesen, eller som to adskilte parter og der vekslinger mellom disse to modusene er med på å skape dynamikk i uttrykket.