Once in a lifetime!

fredag 26. august kl. 19:00 på Galleri 69

finnannonsen
Stor rosa, glitrende svane i keramikk gitt bort til Galleri 69.
Velkommen til avduking og innvielse fredag 26. august kl. 19.00.
Ifølge den tyske filosofen og kunstkritikeren Walter Benjamin tilbyr kitsch oss “en umiddelbar emosjonell tilfredstillelse uten intellektuell innsats, uten krav om avstand, uten sublimering.”

Dette ville bety at når vi ser på Netflix, spiser godteri, har sex eller surfer på «gis bort» på finn.no, handler vi i en kitsch atferd; at kitsch ikke er et visuelt uttrykk, men en oppførsel – ofte nærmere vår egen kjerne enn vi vil innrømme.

 Sanna Hedvig Hajnos (f.1989) er utdannet på Kunsthøyskolen i Oslo, og Capellagården i Sverige. Hun arbeider med keramikk, tegning, installasjon og animasjon i ett uttrykk preget av en selvvalgt naivitet der intuisjon går foran intensjon og banalitet brukes som en styrke.

 Den 200 kg. tunge svanepotten ble lagd som en del av hennes avgangsutsilling på Kunsthøyskolen i Oslo (2016). På grunn av mangel på plass og penger bestemte hun seg for å gi den bort på finn.no. Annonsen fikk over 7000 visninger og 100 henvendelser i løpet av de 24 timene annonsen var aktiv. Interessen kom fra et bredt spekter; alt fra kulturhus og kunstnere til privatpersoner med lange og personlige forklaringer om hvorfor deres hage, liv eller mamma trengte denne store rosa glitrende svanen. I gallerirommet blir det vist tekst og bilder fra henvendelsene på annonsen.

Svanen kommer till å stå i bakgården till galleri 69, Grünerløkka Lufthavn og MIR. Bakgården er åpen og tilgjengelig for allmenheten 24/7.

 Galleri 69 inviterer deg til en kveld for å erkjenne vår indre smakløshet. Velkommen!