Mt. Mélodie & Electrond

lørdag 19. februar kl. 19:00 på MIR

MT. MÉLODIE
Mt. Mélodie spiller indierock med smak av psykedelia, folk og prog-rock.
Opprinnelig tiltenkt å bare være et studio prosjekt for Metronomicon Audio-veteranen Thomas Meidell (Now We’ve Got Members, Koppen, Suburban Savages og The Samuel Jackson Five).
Etter utgivelsen av debuten «Are We There Yet?» (Metronomicon Audio 2019), kom det forespørsler om å spille live, så det ble satt sammen ett band med folk fra bla Glutton, Actionfredag, Trollfest, The Chronicles of Father Robin og Tusmørke.
Etter et par konserter gikk bandet raskt i studio som resulterte i «Blurred Lens EP», som dessverre hadde en slippfest på den litt ugunstige datoen 19 mars 2020….
Tiden siden da har blitt brukt til å spille inn en ny plate som kommer i løpet av året, første singel slippes 18 februar.
Bandet kommer spillesugne til Mir med en settliste full av nytt materiale.
Thomas Meidell: vokal, gitar
Thomas Kaldhol: gitar
Ola Mile Bruland: bass
Jonas Eide Hollund: trommer
Ivar Haugaløkken Stangeby: elpiano, orgel
Dag Stiberg: sax
Aleksandra Morozova: vokal, perk, synth
ELECTROND
Electrond spiller musikk som har blitt beskrevet som elektroprog, avantprogtronica, bip-prog – bare for å nevne noe. Electrond er soloprosjektet til Trond Gjellum, kjent som trommeslager i det progressive rockebandene Panzerpappa og Suburban Savages. I tillegg til sin mangeårige kjærlighet til progressiv rock, har han samtidig også likt elektronisk musikk i mange former – særlig catchy og energisk avantsynthpop fra åttitallet (les: Kraftwerk, Devo, Fat Gadget) – og ville prøve å lage en fusjon av disse.
Han fant ikke rom for dette i de andre bandene, og slik ble Electrond født. Resultatet? En anmelder beskrev musikken som «If Devo and 80’s King Crimson had a baby, it would sound like Electrond». Vi snakker med andre ord energisk og tilstedeværende elektronisk musikk for hjerte og hjerne.
Electrond skriver, arrangerer, spiller inn og mikser musikken. Han fremfører også musikken alene på scenen, og i en tid da elektronisk livemusikk ofte fremføres av en eller flere musikere krumbøyd over en laptop eller miksepult, velger Electrond å skape liv og røre på scenen med teatralske tricks og danse-moves, ikledd kjeledress og spillende en rekke analoge og digitale dupeditter.
Siden mars 2018 har Electrond spilt en lang rekke konserter rundt om i Norge, og i september 2019 spilte han på The Zoo, en kjent rockeklubb i Athen, Hellas. Siden starten i 2019 har det kommet en knippe singler og ep-er, og den 17. september 2021 kom debutalbumet “In A Less Socially Distanced Future”. Det er tilgjengelig på alle mulige strømmetjenester, som nedlasting – og som kassett i begrenset opplag!
Nyeste fremstøt er et bidrag på en Motorpsycho-hyllest i regi av Hærverk Industrier, og i løpet av våren kommer flere singler.
Konsertstart: 19:00
Cc: 150