Maksimal lytteklubb: DJ Hooker, Helene Rickhard, Admir Korjenic

søndag 18. juni kl. 18:00 på MIR


Maksimal inviterer til lytteklubb på MIR en søndag i måneden! Vi disker opp med platesamlere, DJs og produsenter som presenterer musikk du ikke hører på dansegolvet.

DJ HOOKER (NO – Hmd)
Thomas Fuglesang aka DJ Hooker, er et kjent fjes for mange i Oslos uteliv. Som musikk selector på Hells Kitchen, som DJ Hooker bak spakene på Jaeger, Revolver, Gåsa m.m og med mixer og kassett på labelet Hjemme med Dama har han gjort inntrykk på mangt et sinn her hjemme og ute på det store nettet.

Det sies at Thomas har en overraskende dyp og bred platesamling som omfatter alt fra ambient musikk, dub og jazz til futuristiske pads og wave med urbane vibber. En perfekt kandidat for kapteinsbindet på vår første søndagskveld på MIR.

HELENE RICKHARD (NO – Cosmic Oslo)
Helene vokste opp i et hjem med tunge klassiske musikktradisjoner. Det tok likevel ikke lang tid før hun speidet etter andre lyder og sjangre. Kraftwerk var en stor kilde til inspirasjon sammen med John Kongos’ Uncle Travelling Mac’s Theme samt en mengde soundtracks og demoer som hun oppdaget på Commodore64-maskinen til sitt søskenbarn.

Årene har gått og Helene har utvidet horisonten med et hav av kosmiske perler. Fra kraut, italo, ambient og space musikk til crossover pop fra India, DIY musikk fra Midtøsten og kornete, sør-europeiske skatter. Alt henger på en snor i Helenes musikalske univers, låtene er både umiddelbare og detaljrike. Musikalsk interessante såvel som hypnotiske.

Helene Rickhard er å finne på torsdager på Bortenfor og driver også Cosmic Oslo kveldene på Revolver med Bendik Høibraaten og Rune Lindbæk.

https://soundcloud.com/helene-r

ADMIR KORJENIC (NO – Maksimal)
Sjefen for Maksimal har fartstid fra både Østre, Ekko, Lydgalleriet og Borealisfestivalen. Admir har jobbet som produsent med alt fra lydkunst og eksperimentell musikk til klubb og perfomance. Innimellom har han skrevet en bacheloravhandling om digitalisering av musikk og (nesten) brent ned Rosenbergsgaten med en av sine ville hjemmefester.

Admir har spilt plater i snart ti år og har etter hvert rukket å bygge opp en respektabel platesamling. Som sine mange karrierevalg er det variert – fra krautrock, wave og industriell boogie til avant-garde disko, proto-house og new age. Stikkord er lange noter og polyrytmer. Det svinger som vippestatene i USA.

Admir ga ut sin første EP på Maksimal i april med tittelen «Taiga», inspirert av Werner Herzogs dokumentar «Happy People».

https://soundcloud.com/admirkorjenic
http://maksimallyd.no/

GRATIS INNGANG.