Lytteklubb #9: Korjenic, Blattmann & Haugen (live)

torsdag 1. oktober kl. 19:00 - 23:59 på MIR

Lytteklubb er et arrangement på MIR hvor platesamlere, musikere og kunstnere presenterer musikk fra et vidt spekter av musikktradisjoner.
I den niende utgaven gjester en helt ny trio bestående av Admir Korjenic, Joakim Blattmann og Aleksander Haugen. Det spilles plater før og etter konserten – droner, ambient, kraut og wave.
Gratis inngang.
////
ADMIR KORJENIC
Admir har en fascinasjon for minimalistiske komposisjoner, droner og ambient musikk. I sine egne verk jobber han ofte med få elementer, store lydlandskap og sine egne, prosesserte feltopptak. Mikroskopiske variasjoner i lydbildet og bruk av feedback og ekko skyver de seige lydene fremover i langsomt tempo. Musikken er ofte melankolsk av natur og peker mot en slags usikker, science fiction-inspirert fremtid.
Admir har gitt ut musikk på Maksimal, Drum Island records, Take It Easy Policy, NLS og Case Records. Det jobbes med en ny plate til Or neste år.
Admir Korjenic (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Han har en bachelor i digital kultur og media fra Universitetet i Bergen og har arbeidet som produsent ved Lydgalleriet, Ekko, Borealis og Østre. Han lager musikk og lydkunst under eget navn.
////
JOAKIM BLATTMANN
Joakim Blattmanns arbeid med lyd omfatter skulpturelle installasjoner, komposisjon, audiovisuelle arbeider og konserter. I konsertuttrykket er prosesserte feltopptak, båndmaskiner, diverse elektronikk og ulike strengeinstrumenter ofte brukte verktøy.
I 2019 gav han ut albumet Bird Helmet på Dinzu Artefacts, og neste album på Or ferdigstilles denne høsten. Blattmann har de siste årene gjort konserter ved blant annet Emanuel Vigelands Mausoleum og i Bergen Domkirke under Ekko Festivalen med Admir Korjenic. Han har også et pågående samarbeid med videokunstner Clemens Wilhelm (DE), hvor arbeider er fremført ved bla Timespan Museum (GB) og ACUD i Berlin. �
Sammen med Ricardo del Pozo var han kurator for konsert- og performanceprogrammet Spaces Speak i Oslo, og sammen med Aleksander Haugen utgjør han duoen Skarstein.
////
ALEKSANDER HAUGEN
Aleksander Haugen med fartstid fra ulike band innen ulike sjangre, har de siste årene figurert som støy- og droneimproprosjektet Lahestan både live og på plate. Haugen har for vane å bevege seg i ulike retninger i den eksperimentelle enden av musikkstripa, og trives like godt med stillferdig droning som med industriell støy. Den røde tråden er improvisasjon, og et ønske om å ikke gjøre det samme to ganger på rad. Øyeblikket fanger, nemlig.
Haugen har også gjort ulike samarbeidsprosjekter, blant annet duoprosjektet Skarstein sammen med Joakim Blattmann, han har jobbet med den franske kunstneren Paul Takahashi, samarbeidet med duoen Sort Jesus/Rød Jesus, og har samarbeidet med gitaristen FNS (Fredrik Ness Sevendal) i flere sammenhenger. Han har også gjort støykonsert i en underjordisk tunnel i et nedlagt fort i Kaunas, Litauen. Som Lahestan gjør han denne høsten også en mini-turné med Strangerous og Håkon Lie, og han går i studio for å spille inn den tredje plata i samarbeidsprosjektet med nevnte FNS.