Lytteklubb #7: ADMIR KENAN

søndag 21. januar kl. 21:00 på MIR

Lytteklubb er et månedlig arrangement på MIR i regi av plateselskapet Maksimal hvor platesamlere, DJs, musikere og kunstnere presenterer musikk fra et vidt spekter av musikktradisjoner.

————–

ADMIR KENAN (NO – Maksimal)

Admir stiftet plateselskapet Maksimal og har i et tiår vært en del av den elektroniske musikkscenen i Norge. Som DJ står han for en variert blanding av elektronisk musikk og lyder fra en rekke musikktradisjoner. I settene kan man høre alt fra ambient musikk, wave og droner til proto-house, space disco og krautrock. Fellesnevneren er ofte skeive rytmer, spennende lyder og uimotståelige synther.

I april i år ga han ut sin første EP – «Taiga». Platen er inspirert av Werner Herzogs dokumentar «Happy People». Det er neppe noen tilfeldighet at den låter som et klubb-soundtrack til det hardføre livet i Sibir – store lydlandskap, feltopptak fra naturen, skitne trommemaskiner, kalde synther og dyp bass.

Maksimal har siden 2013 gitt ut musikk av etablerte navn som Telephones, Bjørn Torske og Tarjei Nygård samt fremadstormende talenter som Pandreas, Gray Chalk, Rudi Valdersnes, Lysgaard og Martin Andal.

https://soundcloud.com/admirkenan
http://maksimal.bandcamp.com/

Gratis inngang