Lytteklubb #4: ADMIR KENAN / ESPEN IDEN

søndag 24. september kl. 18:00 på MIR

ADMIR KENAN (NO – Maksimal)

Sjefen for plateselskapet Maksimal har fartstid fra både Østre, Ekko, Lydgalleriet og Borealis. Han har jobbet som produsent med alt fra lydkunst og eksperimentell musikk til klubb og perfomance.

Innimellom har Admir skrevet en bacheloravhandling om digitalisering av musikk, spilt inn mikser for NRK P3, Klangbox.FM og Radiojazz.FM. Han har spilt på festivaler og klubber i Newcastle, Århus, Hildelund og Paris samt gjestet norske bautaer som Ekko, Borealis, NuMusic og Trondheim Calling.

Admir har spilt plater i snart ti år og har etter hvert rukket å bygge opp en respektabel platesamling. I samlingen finner man alt fra krautrock, wave og industriell boogie til avant-garde disko, proto-house og new age. Stikkord er ofte lange noter og polyrytmer.

Admir ga ut sin første EP Taiga i april i år, inspirert av Werner Herzogs dokumentar «Happy People».

ESPEN IDEN (NO)

Espen Iden er en kunstner og DJ fra Bergen. Han har nylig flyttet til Oslo. Han har fartstid bak spakene på flere av byens klubber og puber og ser nå frem til å overøse Oslo med sin varme musikk.

Espen spiller melodiske kjærlighetslåter fra hele verden laget de siste fire tiårene. Han beveger seg innom funk, proto-house, house, r’n’b og tekno og forfører med en balearisk tilnærming som ikke nødvendigvis holder seg innenfor én sjanger.

————————–—–

Plateselskapet Maksimal arrangerer lytteklubb på MIR en søndag i måneden. Vi inviterer platesamlere, DJs, musikere og kunstnere som presenterer musikk du ikke nødvendigvis hører på dansegolvet.