Lars Paalgard: Umbra Penumbra – Antumbra

søndag 29. mai kl. 12:00 - 16:00 på Galleri 69

Umbra Penumbra DIAGRAM 02
Galleri 69 og Grunerløkka Lufthavn har den store gleden av å presentere den geniale og sympatiske multikunstneren Lars Paalgard. Mannen som har vært en forutsetning for at steder som det kunstnerdrevede galleri G.U.N. og baren, utstillings-og konsertstedet Sound Of Mu har eksistert i vårt nabolag. En lokal hverdagshelt som er så opptatt og populær at det tok hele åtte år fra han ble invitert til Galleri 69, før han fikk tid. For tiden har han låst seg inne på Galleri 69 der han arbeider og forsker frem
sin utstilling med den vitenskaplige tittelen «Umbra Penumbra – Antumbra» – og forsøker å se lyset.
Om utstillingen sier Paalgard:

”Et forsøk på å vise så lite som mulig, men mer enn ingenting. Skygge og nesten skygge, men ingen antumbra. Konseptuelt maleri og triviell arkitekton ”

Paalgard er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim 1978-82, Maleri, Jan van Eyckakdemie, Maastricht, Nederland, Maleri 1983-85. Han har blant en hel masse annet stilt ut ved Galleri Heer, Oslo Galleri F15, Jeløya, Hå Gamle Prestegård, Living Art Museum, Reykjavik, Bergen Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum, Haugar Vestfold Kunstmuseum og Trondheim Kunstmuseum, Galleri Rom for Arkitektur, Oslo. Mesna Bil, Lillehammer, Hennie Onstad Kunstsenter, Kunstbanken Hamar, Time Based Art, Amsterdam og Vestfossen Kunstlabratorium. Han har undervist ved Nansenskolen, kunstakademiet i Trondheim, Oslo og Bergen. Han har også hatt en rekke utsmykninger. Paalgard er musiker i bandet Lasso som har spilt ved flere anledninger på Grunerløkka Lufthavns scene, Mir. Denne høsten blir det plateslipp med Hulkortemsembelet fra Rignesfestivalen 2016.

Han er for tiden aktuell med ”The Humus Line Project” og ”Kile” i utstillingen ”Stille Revolt” på Museet for Samtidskunst.