KJETIL SKØIEN Maleri 1987 – 2014

lørdag 17. januar kl. 12:00 - 16:00 på Galleri 69

KS 9
Kjetil Skøien har siden midten av 80 tallet arbeidet med abstrakt oljemaleri, men er mest kjent sitt arbeid med video, fotografi, performance og teaterregi.

I løpet av de siste 2 årene har han tatt for seg eldre malerier, fra 1987 og fram til i dag, skåret i dem med kniv, sydd i dem med ulltråd og delvis malt på dem igjen. Flere sekker med ullgarn fant han ved en tilfeldighet utenfor Statens Kunsthåndverkskole, SHKS, i en søplecontainer da de skulle flytte fra sine lokaler og innlemmes i den nye Kunsthøgskolen. Dette satte i gang prosessen med å sy i maleriene.

Bildene framstår som eksperimentelle, poetiske og ekspressive.

Kjetil Skøien har hatt separatutstillinger på Kunstnernes Hus, Stenersenmuseet og i en rekke gallerier i inn og utland, han har deltatt på gruppeutstillinger i bl.a. Museet for Samtidskunst, Høstutstillingen-Kunstnernes Hus, ICA-London, Charlottenborg Kunsthal-København, Museum Moderner Kunst-Wien, Malmø Konsthall, Living Art Museum-Reykjavik, Lillehammer Kunstmuseum, Rogaland Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum, Liljevachs Konsthall-Stockholm, Århus Kunstbygning.

Han er innkjøpt bl.a. av Nasjonalmuseet for Kunst, Nasjonalgalleriet, Preus Fotomuseum, Norsk Kulturråd, Statens Konstråd-Sverige, han innehar Statens Garanti inntekt for kunstnere og har arbeidet som kurator på bl.a. Nasjonalmuseet for Kunst, Kunstnernes Hus, Stenersenmuseet, Bærum Kulturhus, Galleri F15.

Han er også forfatter og kritiker. I 1985 startet han Passage Nord Teater, et fritt scenekunstprosjekt i hvilket han har regissert over 30 forestillinger som er vist på festivaler over hele Europa.