Jan Skomakerstuen Havmannen

søndag 3. desember kl. 12:00 - 16:00 på MIR

Jan Skomakerstuen iscenesetter seg selv som lillebroren til Den lille havfruen i sitt nye kunstprosjekt. Gjennom fire årstider har han blitt fotografert sittende naken på en stein i Alnaelva i Svartdalen i Oslo.

Prosjektet «Havmannen» oppsto helt tilfeldig på et besøk for et par år siden. – Jeg var ved Tyrifjorden. Det var fint vær. Jeg prøvde vannet og fikk øye på en flat stein som jeg vasset til, sier Jan Skomakerstuen. På steinen dukket idéen opp om å sitte som Den lille havfruen og få tatt et bilde av dette. Ut i fra dette spontane stuntet vokste det etter hvert fram et kunstprosjekt med mange idéer. Kalenderen med Havmannen i Svartdalen slippes 1.desember, og bildene stilles ut på Galleri 69 på Grünerløkka.

Navnet Svartdalen kommer av de svarte fjellveggene langs sørsida av dalen. – Jeg er veldig fascinert over at det finnes en urskog i Oslo, sier Jan, og jeg vil gjerne gi den en liten hyllest. Samtidig vil jeg gjøre folk oppmerksom på hvordan vi i Oslo behandler naturen vår. Dessverre er de fleste av Oslos elver lagt i rør, og mange er påvirket av utslipp med miljøgifter fra industri og gamle fyllinger. Alnaelva er i dag Oslos mest forurensete elv. Svartdalen er et unikt område som det er veldig viktig at vi tar godt vare på.

Jan Skomakerstuen født 1966 i Oslo er utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo og Skilt- og dekor malerlinjen ved Elvebakken vgs. Han arbeider nå som verksmester, silketrykk, KHIO og har tidligere vært styremedlem i Norske Grafikere og UKS. Han har laget en rekke utstillinger og arbeider også som lysdesigner for teatre i inn- og utland.