Impro-kveld på MIR!

torsdag 23. august kl. 19:00 på MIR

Impro-duoen Edvardsen/Brix inviterer til dobbel-konsert på MIR. Med seg har de gitaristen Elias Louis Wahl Sandvold som spiller et eget sett.

Billetter kjøpes i døra (Kort/Vipps). CC: 125 kr

Dørene åpner: 19.00
Elias Louis Wahl: 20.00
Edvardsen/Brix: 21.00

Om artistene:
Elias Louis Wahl Sandvold er en gitarist opprinnelig fra Tønsberg/Nøtterøy som nå studerer musikk og Jazz i Oslo. Han jobber innenfor en rekke sjangre, men trivest best der det ikke finnes regle for hvor tonale sentre og rytme føres.

Når Elias spiller er alt fritt improvisert og ingenting planlagt, men det kan loves store klangflater, deformert rytmikk, selvoscillerende effeter, atonalitet og sterk eksperimentering med gitarens potensiale som instrument med et jazztungt, effektbasert utrykk.

Edvardsen/Brix
Sveinar Edvardsen og Andreas Vind Brix møttes ved Institutt for Musikkvitenskap ved UiO, og har spilt sammen i flere sammenhenger der. Det som kun var ment som et engangsprosjekt blir nå videreført etter at duoen gjorde sin debut på 16-mm-festivalen 2018, på Chateau Neuf.
Deres felles interesse for bruk av effektpedaler og støy danner grunnlaget for prosjektet. Musikken er hovedsakelig improvisert og trekker inspirasjon fra mange ulike kilder.
Sjangeruttrykket kan beskrives som en blanding av ambient, elektronika, psykedelia og støy. Begge anvender både effektpedaler og looping til å skape forskjellige lyder og lydlandskaper som utvider grensene for hvilke lyder en lapsteel og bassgitar tradisjonelt er i stand til å lage.