Gammeldans på Gamlehjemmet

onsdag 4. desember - torsdag 5. desember kl. 20:00 - 00:30 på MIR

Det er igjen duket for gammeldans på gamlehjemmet med Sjarkheim Spelekvinnslag. Også denne gang kommer Minna Wetlesen som gir kyndig innføring i gammaldans.

Olav Christer Rossebø (No) and James Taylor (UK) spiller så opp til dans med sin gitar – og mandolinduo før det blir det enda mer gammeldans med Sjarkheim. Godfoten får svingt seg og hjertet får pumpet til felegnukk og spell. Sving dansefoten og kjenn gleden over pardans og livet!

Minna Wetlesen er profesjonell danser og gir kyndig danseveiledning. Ingen kjennskap til gammeldans er nødvendig. Men ta gjerne med danseskoa i sekken, og de kan godt ha såle av plast – da er de best å danse med på golvbelegget på Mir, sier dem!
Gammaldanskurset er fra kl 20:00 – 21:00 og er gratis.

Olav Christer har gjennom mange år fordypet seg i folkemusikken fra Rogaland og har også gitt ut en rekke plater med band som Geitungen, Earlybird Stringband og Lady Hardanger. Den engelske gitaristen James Taylor er utdannet folkemusiker fra Universitetet i Newcastle og er kjent for sin unike gitarstil. Duoen spiller norsk folkemusikk på mandolin og gitar og de utforsker mulighetene som ligger i det å overføre norske feleslåtter til disse instrumentene.

PROGRAM:

Danseinnføring 20 – 21
James Taylor og Olav Christer 21 – 21:45
21:45 –> Gammeldans på Gamlehjemmet med Sjarkheim Spellekvinnslag!