Eraker & Lislegaard aka ØY // audiovisuell hybridkonsert på Mir

fredag 9. oktober kl. 18:00 - 20:30 på MIR

Janne Eraker & Kristoffer Lislegaard utgjør duoen ØY, et prosjekt der koblingen mellom steppdans og elektronikk brukes for å lage stemningsfull elektronisk musikk.
9. oktober spiller vi på festivalen Sonic Territories i Østerrike. Siden vi ikke har muligheten til å dra dit, blir det hjemmekontorløsning fra Norge. Det betyr at vi er veldig glade for å kunne invitere til eksklusiv konsert på Mir som i tillegg livestreames til lokalet i Østerrike der den vises på storskjerm. Vi har planer om en superambisiøs audiovisuell opplevelse der vi bruker kameraer og videotricks til å utfordre hva en konsert kan være i pandemi-tid. Videoen vil projiseres på scenen så dere i live-publikummet får oppleve en utprøvende hybridkonsert der streamingformatet møter livescenen. Nærhet og menneskelighet blandes med digitale verktøy og kommer tilbake i bearbeidet form, veldig i tråd med det musikalske uttrykket om vi får si det selv!
Pga smittevern blir det et begrenset sett med plasser, og det er mulig å forhåndsbestille billetter for å sikre seg plass.
Vi gleder oss veldig til å spille for dere!
Mir er åpent fra 15.30
Konsertstart nøyaktig kl. 19.00 pga streaming til festivalen.
Cc: 100
Student: 80
Bio:
Janne Eraker og Kristoffer Lislegaards duoprosjekt ØY baserer seg på interaktivt samspill mellom steppdans og elektronikk. Lyden av Erakers steppdans sendes inn i elektronikken og brukes av Lislegaard til å modulere ulike elektroniske parametere, som trigger av ulike sekvenser, eller som lyd han kan prosessere videre. Hvilke prosesser steppdansen påvirker programmeres live i øyeblikket og påvirker dermed spillingen til begge. Det er altså en toveis-kommunikasjon, der begge reagerer på det den andre tilbyr.
Musikken er i all hovedsak basert på improvisasjon og trekker inspirasjon fra sjangere som tradisjonell og nyskapende steppdans, jazzmusikk, elektronisk klubb- og kunstmusikk, frimusikk og nordisk nujazz. De har et fokus på en organisk samspillprosess der de kan fungere som et sammensatt lydlig vesen, eller som to adskilte parter og der vekslinger mellom disse to modusene er med på å skape dynamikk i uttrykket.
ØY er også opptatt av de ulike kvalitetene hver utøver tilbyr den andre. Steppdansen som ofte er preget av en veldig tydelig definert klang får en utvidet lydpalett fra elektronikken. Elektronikken på sin side som ofte kan oppleves som kald og statisk får tilført en organisk kvalitet ved at det er menneskelige bevegelser som påvirker de ulike prosessene.