Drongo+Øy / MIR

torsdag 18. november kl. 21:00 på MIR

Drongo og Øy spiller opp til dans på MIR!
Drongo er en fugl som irriterer andre for å få det som den vil. Drongo er også australsk slang for tulling, men i dette tilfellet er det snakk et åttemannsorkester som spiller superdisco, krautrock, afrobeat, eller støyrock, alt etter hvem du spør. Like mange lyder som en drongofugl, men på ingen måte like irriterende. Debutalbumet «1» ble sluppet i april 2021 til strålende kritikker.
Øy
Musikken til Øy strekker seg fra drømmende, mystisk og cinematisk, via klubbete, groovy og dansbar, til intens og støyete. Eraker og Lislegaard er opptatt av å skape musikk som gir lytteren bilder i hodet, og tilbyr en lydlig verden å drømme seg bort i.
Musikken har et konseptuelt utgangspunkt i form av å koble sammen menneskelig steppdans med elektroniske prosesser. Lyden av Erakers steppdans mikkes opp og sendes inn i elektronikken og brukes av Lislegaard til å modulere ulike elektroniske parametere, som trigger av ulike sekvenser, eller som lyd han kan prosessere videre.
I et improvisert, interaktivt samspill blir hvilke prosesser
steppdansen påvirker programmert live i øyeblikket i Lislegaards egenutviklede programvare. Den påvirker dermed spillingen til begge, i en toveis-kommunikasjon, der begge reagerer på det den andre tilbyr. De utøver en organisk samspillprosess der de kan fungere som et sammensatt lydlig vesen, eller som to adskilte parter og der vekslinger mellom disse to modusene er med på å skape dynamikk i uttrykket