DNA? AND? Konsert

fredag 23. februar kl. 18:00 - 19:00 på MIR

DNA? AND? er et musikerkollektiv av 3-7 barn med Downs syndrom eller psykiske utviklingshemminger i aldersgruppa 10-18 år som spiller improvisert musikk sammen med profesjonelle musikere. På den måten får hovedpersonene skape og utforske sin egen musikk ut fra sine egne parametere og spesialiteter. Ofte er ikke denne utforskningen basert på rasjonalitet, teknikk og notasjon. I stedet merker vi ofte genuine musikalske kvaliteter som tilstedeværelse, timing og energi som vi bygger videre på.

DNA? AND? er Oslo-basert, og har eksistert siden 2013, har gjort årlige workshops og litt hyppigere konserter, for det meste på Cafe Mir, men også på Kafé Hærverk.

DNA? AND? har bl.a. vært closing act på All Ears- festivalen, hatt egen scene på Café Hærverk under Musikkfest Oslo og deltatt på samle-cd-en Sur Les Rails, på franske Dokidoki. Det jobbes for tiden med egen utgivelse.

Årets workshop blir også en forberedelse til deltakelse på Sonic Protest-festivalen i Paris i mars – en av verdens kuleste festivaler for eksperimentell musikk.

Et mål med DNA? AND? er å få folk til å møtes gjennom musikk på tvers av normalitetsgrenser, bidra til å bygge ned skillene mellom folk med og uten funksjonshemminger, og å danne forståelse for at det ikke bare er disse barna som kan lære noe av oss, men at det også kan være omvendt: At barna besitter en del kvaliteter vi uten funksjonshemminger ofte kunne trengt litt mer av.
De voksne musikerne er Bjarne Larsen (Masselys, Salvatore), Stina Moltu (Stina Stjern, Supervixen) og Harald Fetveit (skævv, Dans for voksne).

DNA? AND? er initiert og holdt i gang av konsertserien Dans for voksne.

dansforvoksne.no
https://soundcloud.com/dna-and