DARIO FARIELLO

tirsdag 28. september kl. 20:00 på MIR

solo concert – Dario Fariello is going to mix winds, samples, voice and modular synthesizers
in an improvised music set.

——
Dario Fariello er saksofonist og konsert-arrangør, bosatt i Oslo siste sju år.
Han var med på å starte Bologna Improvisers Orchestra, og den omreisende festivalen Multiversal, som har arrangert konserter i blant annet Oslo, Trondheim, Tønsberg, Stockholm, Malmø, København, Berlin, Wien, Athen, Napoli, Torino, Ljubljana, Amsterdam og London.
Han har spilt med improv-musiker Tristan Honsinger i syv år, spilt i hele Europa som solomusiker og med det italienske punkjazz-bandet Luther Blisset, samt samarbeidet med Ken Vandermark, Matt Mottel, Kevin Shea, Karen Borca, Bobby Zankel og Michelle Yom i USA og med Alexei Borisov, Kirill Shirokov, Anton Ponomarev og Vladimir Gorlinski i Russland.
I Norge spiller han i impro-prosjekter med Harald Fetveit (Sciardac), Ina Sagstuen (Dina) og Bård Torgersen, og samarbeider dessuten med Thomas Oxem, Håvard Skaset, Anita Kaasbøll, Agnes Hvizdalek, Øyvind Hellner, Espen Ursin og den eksperimentelle instrumentmakeren Christian Blandhoel. Internasjonale samarbeid med samtidsmusikk-komponistene Alexander Chernyshkov, Marina Poleukhina, og særlig med trioene Farantimm i Berlin, Bad Bender i Finland og ZGB i Sveits.
Ble medlem av arrangørkollektivet Fritt Fall i 2019.
Cc 100/50 student/honnør
ID 20