Cecilie Lind «Nimbu»

søndag 27. november kl. 12:00 - 16:00 på Galleri 69

nimbu-copy
Jeg søker alltid etter å lage noe jeg aldri har sett før”

Cecilie Lind viser en helt ny skulpturserie, bestående av 7 surrealistiske porselensskulpturer, glassert i sitrongult. Skulpturserien er basert på hennes selvportrett, med påmonterte hender i ulike formasjoner på hodet. Det vises også en rekke mindre skulpturer av frukt og grønsaker.

Nimbu er Hindi for sitron, og det som binder hele installasjonen sammen er fargen gul.
Lind tar i bruk hele galleriet, dekker vegger og gulv, for å gi publikum en helhetlig gul opplevelse.

Lind sier selv ”Alle farger påvirker oss på ulike måter. De har en historie og inneholder mye symbolikk som varierer ut fra hvor i verden en er. Dette prosjektet tar for seg noen av de sidene ved gult som har med persepsjon og symbolikk å gjøre, og installasjonen er en studie av fargen gul.

Det blir en forunderlig og merkelig sanseopplevelse, som vil trigge både assosiasjoner, følelser, undring og minner hos publikum.”

Cecilie Lind har Mastergrad i Kunstfag fra Kunsthøyskolen i Oslo hvor hun ble uteksaminert i 2009. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og debuterte på Høstutstillingen i 2013. I 2015 ble hun invitert til å delta på Banquet Selection på Grand Palais, i Paris, i regi av Norwegian Crafts.

For mer informasjon: www.cecilielind.no, cecilielind@hotmail.com.