Cathrine Constanse: Fru. Felgenutstillingen 2015

lørdag 24. oktober kl. 12:00 - 16:00 på Galleri 69

frufelgen
Video, installasjon, objekter, gode (?) råd, levende bilde og kuriositetskabinett.

”Fru. Felgen kom hjem til meg høsten 2012. Hun påsto at jeg var hennes slektning, og at hun måtte bo hos meg. Familielikheten var slående, så jeg kunne ikke nekte. Hun satt seg til foran peisen og begynte å rydde opp i veska si.
Hun gikk på slang i Botanisk hage og blandet seg en real drink. Felgen ble grepet av en slags vaskepsykose, hvor hun åpnet tette løp i en kjempestor hasjpipe-stein i Ekebergskogen som hadde blitt utsatt for vandalisme, og støvesuget i et skap med høyst privat innhold. Hun blandet seg inn i min egen utstilling med et helt fjernt Lill-Babs sitat:» Jag er inte-lektuell», for så å dra på skattejakt i Karthago. Hun påberoper seg sågar å være Fristrikkerordenens overmesterinde, under slagordet ius en iniuriam… En rett og en vrang.

17. mai pakket hun inn kjevla, og gikk løs på blårussen, mens øreormen: Singing in the rain gikk henne til hodet. Dette påstår hun er en drøm. Ikke virkelighet. Rundt juletider forfalsket hun Frelesesarmeens uniform og logo, og tok seg grundig til rette. Dette var dråpen: jeg sendte henne til fjells, nærmere bestemt Skjolden, i håp om at den friske fjelluften kunne få henne på bedre tanker, slik virkningen var på Wittgenstein. Det så ut til å ha en god effekt på Fruen. Fru. Felgenutstillingen 2015 beskriver Fru. Felgens utvikling fra spontan og noe forvirret, til veloverveid og harmonisk. Nå er hun anbrakt på en liten hytte ved bygrensa, hvor det virker som hun har kommet på rett kjøl, enn så lenge …

For meg er det viktig å få en karakter inn i kunsten som verken er ung, stilig eller kul og helt uten fotnoter og andre henvisninger til akademia, wikipedia og lignende. De fleste kjenner eller har kjent en Fru. Felgen.”
– Cathrine Constanse

Fru. Felgen vil ikke være til stede på åpningen.

Cathrine Constanse er billedkunstner, med bakgrunn fra Strykejærnet, Prosjektskolen, Kuratorstudiet i Bø og produksjonsleder på NISS. Hun er kurator på Galleri 69, var med i G.U.N og Jan`s Constanseri. Hun har kuratert og produsert noen hundre utstillinger, og har hatt en rekke utstillinger i inn og utland.

Frode Sten Jacobsen påtok seg oppdraget med å lokalisere og video-dokumentere Fru. Felgens gjøren og laden de siste tre årene. Frode Sten Jacobsen har en Master of Art i videokunst fra Kent Institute of Art & Design 1997, og er videoredigerer og forfatter.

Velkommen!