Braaten/Fransson Duo. Improvisert konsert

lørdag 26. februar kl. 20:00 på MIR

Bård Fransson og Jostein Braaten sine improviserte live konserter skilte seg fort ut i Leeds sitt improvisasjonsmiljø med at improvisasjonene ofte virket som ferdigkomponerte stykker. De har ett stort fokus på arrangementet og å skape en komplett konsertopplevelse. Gjennom mange års samarbeid i alt fra duoer til storband så har Bård Fransson og Jostein Braaten utviklet et språk og uttrykk som hvisker ut linjene mellom hva man oppfatter som komposisjon og improvisasjon. I mange år drev Jostein og Bård det norsk/engelske jazz ensemblet «Minus», som er å finne på det London-baserte plateselskapet «Impossible Ark Records». «Minus» har blant annet hatt
Ed Jones, Stuart McCallum og Dave Walsh som mentorer. I løpet av deres tid ved Leeds konservatoriet i England studerte duoen blant annet fri jazz med Lauren Kinsella og ensemblespill med Steve Fishwick.

I sommer spilte Bård og Jostein inn 6 timer med improvisert musikk som kommer som en albumserie i midten av 2022. Jostein Braaten og Bård Fransson møttes for 6 år siden og har siden den gang spilt sammen på alt fra Jazzfest i Trondheim, til Leeds Light Night i England og i studioene til Fish Factory i London, for plateselskapet «Impossible Ark Records». Den røde tråden i deres musikk har alltid vært å skildre historier uten å forlate det improvisatoriske landskapet de er kjent for.
«Vårt mål er å skape en komplett konsertopplevelse. Selv om musikken er fri og improvisert så skal publikum sitte igjen med følelsen av en variert konsert med progresjon, mål og mening.»
– Braaten/Fransson
“An impressively mature young group who have produced strikingly original new music clearly informed as much from their individual and collective experiences as it is from their musical influences and heritage. At the centre is a rock solid group sound which encompasses a strong sense of communication and interaction. There is always an intriguing and at times unpredictable narrative unfolding in the storying telling nature of their music.The group have already arrived at a level of maturity in music making that is way beyond their years. Clearly ones to watch for in the future.”
– Ed Jones : Saxophonist/Composer/Educator/Principal Lecturer Leeds Conservatorie
Bård Fransson: Gitar
Jostein Braaten: Trommer
Cc: ordinær kr. 200, student kr. 150