Annika Simonsson: 5:36, malerier og skulpturer

torsdag 11. november kl. 13:00 - 17:00 på Galleri 69

Endelig kan vi ønske velkommen til utstilling på Galleri 69, i våre gamle lokaler i Toftes gate 69. Det har vært noen turbulente år med flyttin,g nedstegning og korona på toppen. At vi ikke har blitt sprøytegale er et under!

Annika Simonsson om 5:36: «Alt jeg gjør er en naturlig fortsettelse fra et tidligere prosjekt. Et materiale, en teknikk eller fakta jeg snublet over tar meg videre i mine arbeid og det er ikke alltid jeg selv vet hvor jeg ender opp engang. Det er først når jeg blikker tilbake som jeg ser den røde tråden. Min måte å jobbe på ble ekstra tydelig i prosjektet 5:36 som jeg nå skal vise på Galleri 69.

Tiden ruller videre. En rekke hendelser blir til en ny rekke hendelser. Og konsekvensene av de frivillige eller ufrivillige avtrykkene vi etterlater oss, tar oss innimellom på godt og vondt i en annen retning.

En algoritme dannet en musikkliste som baserte seg på tidligere musikk jeg hadde hørt. Uten hensyn fikk jeg servert konsekvensene av mine egne handlinger i form av en merkelig, men morsom liste som jeg ikke kjente meg igjen i. Dette blir begynnelsen på prosjektet 5:36, som også er lengden på en av sangene i listen. En serie malerier og skulpturer som alle er laget av avkapp og kastet tremateriale som er spor etter andre prosjekter.

Verket består av en mengde deler som kan settes sammen på forskjellige måter. Verket er foranderlig og savner en fast form. På Galleri 69 blir det første gangen jeg setter sammen arbeidet og kanskje den eneste gangen det blir sett på denne måten»

Annika Simonsson er utdannet ved kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1999-2000. Konstakademiet i Trondheim 1995-1999. Hun har tidligere vist arbeider på Høstutstillingen, Konsthallen i Halmstad Sverige, Østfold kunstsenter og Galleri 54 i Gøteborg. www.annikasimonsson.com

Velkommen!