ÆVESTADEN

onsdag 18. august kl. 19:00 - 23:00 på MIR

“Ævestaden – moderne folkemusikk på sitt aller beste”
Ævestaden er en svensknorsk trio som spiller nykomponert og tradisjonell musikk, med gamle og moderne instrumenter, der lyrer, fele, munnharpe, langeleiker, kantele, vokal og elektronikk klinger sammen i et nytt lydbilde.
– “Låtene handler om det bevisste og det underbevisste – det verdslige og det hellige – om liv og død. Her skildres de store følelsene; alt fra en intensiv bønn om å få innslipp i Guds rike og et ønske om at noen, noen gang, skal tenke på deg om kveldene.”
– Ævestaden
Bandnavnet er forøvrig hentet fra Magnus Ullelands nynorske oversetting av Dantes «Den guddommelige Komedie» og er et uttrykk han bruker om helvete.
Ingen Mere Gråter er deres debutalbum. Rent musikalsk byr denne plata på elementer som i sin forening vil føles nye og friske. Ikke bare er nyskrevne sanger flettet inn med salmetoner og gamle viser, her er også eldre folkemusikkinstrument blandet med elektroniske rytmer og effekter. I dette møtet lager musikken seg selv.
– “En karg, avskalad klangvärld som rör sig mot en närmast reducerad enkelhet, gränsande mot en naivism med omtagningar och upprepningar.” – Magnus Östnäs (Lira Musikmagasin)
Trioen består av Eir Vatn Strøm, Levina Storåkern og Kenneth Lien – tre musikere som alle er multiinstrumentalister. Deres varierende instrumentkombinasjoner åpner opp et unikt lydbilde når tidløse harmonier, og lag med minimalistiske motiver, skaper en åpen og atmosfærisk verden. Er du interessert i det monumentale, men også det såre og lavmælte? Skjeve taktarter og instrumenter man kanskje ikke har hørt så ofte, sørgmodige lydlandskap og drivende rytmer?
-”Ikke verken pop eller jazz. Bare moderne, god og spennende folkemusikk.” – Arild Rønsen (PULS)

Kenneth Lien – kraviklyre, munnharpe, langeleik, fele, vokal
Levina Storåkern – fele, kantele, vokal, live-elektronikk, langeleik
Eir Vatn Strøm – vokal, kraviklyre, live-elektronikk, synth

Billetter: checkout.ebillett.no/1522/events/6821035/purchase