Dill Dolls Releasekonsert og skeiv rockefestival

lørdag 10. mars kl. 20:00 på MIR


Velkommen til skeiv rockefestival og releaseparty på Mir.

Dill Dolls er et band med en politisk agenda og som med satire og humor setter undertrykking og likestilling på dagsordenen.
Lørdag 10. mars 2018 slipper de sin EP med 4 sanger Skidt, Fire Fede Fisser, Lilith og Kæresten.
Dill Dolls har som mål at det å være en feminist skal bli en ære og en selvfølge. Dill Dolls er holdningsskapende rock hvor bevisstgjøring om undertrykking er et hovedelement. Som Dill Dolls sier «det er så meget cockrock og så alt for lide fisserock».

Velkommen til en uforglemmelig aften!

Fullt program følger snart.

Molten Gold på Mir. Special guest: Marching Forest

lørdag 10. februar kl. 20:00 på MIR


Molten Gold er en norsk hardrockgruppe med inspirasjonskilder som springer ut fra Black Sabbath og Uriah Heep. Bandets debut-EP fra 2017 ble godt mottatt av Jernverket og Proglogg i Norge, så vel som musikkbladene Powerplay og Terrorizer i England, og den første fullengder-vinylen er nå under produksjon. Molten Golds siktemål er en musikalsk helhet med base i progressiv hardrock, og sangene brukes som tematiske lerreter. Her balanseres tekster, stemninger og figurer for å skape bilder, spinne drømmer, og veve fabler med skyggefull tematikk.

Molten Gold på Spotify: https://open.spotify.com/artist/1OEDSlKv5x2ABGwprpTTMs
Molten Gold på Facebook: https://www.facebook.com/moltengoldband/

Ballet denne kvelden blir åpnet av Marching Forest fra Fredrikstad. Bandet er hjembyens stolthet, og en svært dynamisk gruppe som alle burde få med seg. Bandet ga i 2017 ut debut-plata Slippin’ Through Closing Doors, hvor singelen Inject ble mikset i Abbey Road Studios. Marching Forest ligger tett opptil tradisjonell rock med et par utstikkere til americana, og preges av groove, inderlighet og melodiøsitet.

Marching Forest på Spotify: https://open.spotify.com/artist/5wVIuieRJ4bLrqIRYp3F56
Marching Forest på Facebook: https://www.facebook.com/Marching-Forest-274922502555275/

Killer Kid Mozart + Pur Puré // MIR

torsdag 8. februar kl. 20:00 på MIR

Det er duket for en indierock-aften av de sjeldne når Oslo-bandet Killer Kid Mozart og Stavanger-baserte Pur Puré spiller splitgig 8. februar på MIR på Grünerløkka. Her snakker vi oppmøteplikt for fans av Dinosaur Jr, Sonic Youth og Cloud Nothings, og andre som måtte like pønkete gitarbasert popmusikk og energiske liveshows bør også kjenne sin besøkelsestid.

Billetter:
50 kr forhåndssalg / 100 kr i døra

Forhåndssalg gjennom Vipps til 94870033

KILLER KID MOZART
Killer Kid Mozart begynte som gutteromsprosjektet til Hallvard Bonden tilbake i 2015. Da Urørt plukket opp en tidlig versjon av låta Passing Through fikk han imidlertid baller nok til å ta med seg låtene inn i øvingslokalet og starte band. De påfølgende to årene ble et hektiske for det ferske bandet, med konserter på så og si samtlige av Oslos mange rockescener, flere norske festivaler, tre singelslipp, radiolisting og ukas urørt. I disse dager er bandet i studio og spiller inn sin debutplate som kommer ut høsten 2018. Innimellom all trackinga tar de imidlertid med seg gitarer og trommesett opp på Grünerløkka å teste ut låtene live foran et publikum.

Soundcloud: https://soundcloud.com/killerkidmozart

PUR PURÉ
Stavangerduoen Pur Puré spiller indierock med et sound som går fra rett frem catchy poplåter, til det svevende og brutale. Med energiske trommer og massiv gitarlyd, leverer medlemmene Espen Eidem og Espen Knutsen sammen opplevelsen av et fullt band på scenen. Det lyder ungt, ærlig og stort.

Soundcloud: https://soundcloud.com/purpureband

LIVE – Johannes Broch-Due på Café Mir

torsdag 1. februar kl. 20:00 på MIR

Torsdag første FEBRUAR spiller jeg på Café Mir!

Og jeg har med meg to UTROLIG gode musikere til det!

BANDET BESTÅR AV:

Tor André Moritsgard på Trommer
og Cornelius Borger Østlie på Bass!

Det blir mange NYE låter som INGEN har hørt før.

Det kommer til å bli knallgod stemning!

Så kom til Café Mir torsdag den 01 februar og NYT god musikk!

Du kommer til å kose deg glugg ihjel!

Dørene Åpner kl 20.00

Konserten starter 21.00

I døra må du gi fra deg kr 100,-

GOD FORNØYELSE!

Astrovagant på MIR

lørdag 27. januar kl. 20:00 på MIR


Astrovagant spiller for første gang i Oslo og planlegger en alle tiders kveld på Grunerløkka!
Bandet har opphav fra Stavanger og har spilt sammen i nåværende sammensetting siden 2011.
Med sin proginspirerte, frie tilnærming til musikk og musikksjangre leker de med konvensjonene rundt hva et rockeband egentlig er.

Tekstene er på norsk og springer ut av et slags hverdagslig univers som egentlig bare tekstforfatteren/vokalisten forstår fullt ut.
Det blir fort, seint, hardt, mykt, morsomt og alvorlig – litt som et sekskantet kinderegg.

ASTROVAGANT er:
Eivind Nome, vokal
Øyvind Nyvoll, gitar
Harald Halle, bass
Endre Landsnes, trommer

Velkommen til en varm aften midt på kaldeste vinteren!
Inngang: 100 kroner.

Witchmag #4

torsdag 25. januar kl. 20:00 på MIR


Slippfest ☽ WM IV ☾ Extra Sensory Perception

djer:
Christian Dugstad (Oblivion Dip)
Sviskeministeriet
Magicbaby (WM)

Gautefald Kvintett fyrer løs med debutkonsert

tirsdag 23. januar kl. 19:00 på MIR

Gautefald Kvintett spiller 2018 inn med debutkonsert på MIR tirsdag 16. januar. Det blir friske melodier og kraftige rytmer i den gode blandingen av jazz og rock. Kom for å høre noe verken du eller noen andre har hørt før!

Besetning:
Sondre Gautefald – gitar og låter
Simen Wie – bass
Lauritz Skeidsvoll – sax
Peder Skeidsvoll – trompet
Magnus Austad – trommer

Feenix Foundation blir med på feiringa ved å spille et sett først. Etter å ha jobbet med nytt materiale i høst, er det på tide å vise det frem. Bli den første til å høre det!

Dørene åpner: 18:00
Konsertstart: 19:00
Inngang: 50 kr

Lytteklubb #7: ADMIR KENAN

søndag 21. januar kl. 21:00 på MIR

Lytteklubb er et månedlig arrangement på MIR i regi av plateselskapet Maksimal hvor platesamlere, DJs, musikere og kunstnere presenterer musikk fra et vidt spekter av musikktradisjoner.

————–

ADMIR KENAN (NO – Maksimal)

Admir stiftet plateselskapet Maksimal og har i et tiår vært en del av den elektroniske musikkscenen i Norge. Som DJ står han for en variert blanding av elektronisk musikk og lyder fra en rekke musikktradisjoner. I settene kan man høre alt fra ambient musikk, wave og droner til proto-house, space disco og krautrock. Fellesnevneren er ofte skeive rytmer, spennende lyder og uimotståelige synther.

I april i år ga han ut sin første EP – «Taiga». Platen er inspirert av Werner Herzogs dokumentar «Happy People». Det er neppe noen tilfeldighet at den låter som et klubb-soundtrack til det hardføre livet i Sibir – store lydlandskap, feltopptak fra naturen, skitne trommemaskiner, kalde synther og dyp bass.

Maksimal har siden 2013 gitt ut musikk av etablerte navn som Telephones, Bjørn Torske og Tarjei Nygård samt fremadstormende talenter som Pandreas, Gray Chalk, Rudi Valdersnes, Lysgaard og Martin Andal.

https://soundcloud.com/admirkenan
http://maksimal.bandcamp.com/

Gratis inngang